The hero's journey
 
 

Waarom THE HERO’S JOURNEY?

We ervaren het in deze tijd vrijwel allemaal. We hebben het druk, druk, druk, alles moet sneller dan snel en we hebben amper of geen tijd om eens pas op de plaats te maken en om ons heen te kijken wat we eigenlijk precies aan het doen zijn. Vaak doen we dat pas wanneer we er met onze haren bijgesleept worden doordat een crisis zich aandient, van wat voor aard dan ook.

De vraag is of wij met al onze drukke werkzaamheden ook werkelijk het beste uit ons leven, onze samenleving, ons werk, onze organisatie halen of dat we, dat wat werkelijk belangrijk voor ons is, in volle vaart voorbij hollen.
Paradoxaal genoeg is ons drukke bestaan ook een vorm van luiheid. Maar al te vaak is ons ellenlange ‘actielijst’ een uitstekend excuus om niet te hoeven zien dat onze levens-omstandigheden aandacht nodig hebben. We hebben domweg geen tijd om ons daarmee bezig te houden. ‘Belangrijker’ zaken gaan voor. Dat ook diezelfde zaken op de langere termijn in de gevarenzone komen, verkiezen we niet te zien.

THE HERO’S JOURNEY biedt een inspirerende omgeving om een moment stilte staan bij wat werkelijk belangrijk is, uit de comfortzone te stappen, het bekende los te laten, op avontuur te gaan, nieuwe horizons te verkennen.

Uiteindelijk willen we met THE HERO’S JOURNEY meer zijn dan alleen een programma. We willen bijdragen aan een cultuur waarin mensen hun wensen en talenten ten volle tot uitdrukking kunnen en willen brengen, het hoofd boven het maaiveld uit durven steken en respect hebben voor anderen die hierin kwetsbaar durven zijn (tolerantie).
Pas als de eenling het lef heeft dit te doen (THE HERO), kan hetgeen hij/zij bereikt bijdragen aan de ontwikkeling van de hele samenleving. Zo is op het eerste gezicht de cirkel rond, maar bij nadere beschouwing blijkt de cirkel een spiraal te zijn: het geheel is op een hoger niveau gebracht.
nieuwsbrief
nieuwsbrief
logo
 
 
       STREAM Coaching Laan van Niftarlake 23 3612 BL Tienhoven 06 300 42 793 info@streamcoaching.nl